achtergrond

  Oktras helpt u ondernemen

  Het doel van Oktras is ondernemers in de transportsector te ondersteunen in de breedste zin van het woord. Bij aanvang bestonden de diensten uit interim management, advies en administratieve dienstverlening.

  De markt verandert en dat vraagt om andere diensten. Oktras volgt op de voet wat zich in de transportsector afspeelt. Daardoor zijn wij in staat nieuwe diensten te ontwikkelen waar zowel de transportsector als hun klanten voordeel bij hebben. Zo hebben wij Oktras Transport Support ontwikkeld en kunnen milieuvriendelijk transport  verzorgen.

  Oktras Interim-management
  De interim-managers en adviseurs van Oktras zijn zonder uitzondering ambitieuze professionals die ‘out of the box’ durven denken. Onze interim-managers zijn snel beschikbaar en hebben hun sporen ruimschoots verdiend. Ze beschikken over de kennis om een vernieuwende aanpak voor uw bedrijf te ontwikkelen en te implementeren. Ze geven nieuwe impulsen aan uw transportbedrijf.
   
  De interim-managers en de adviseurs van Oktras houden van aanpakken. Taken en verantwoordelijkheden worden vastgelegd in een interim-managementplan of transportinnovatie opdracht. Hierin staan onder andere duidelijke verbeterdoelen en heldere afspraken over het moment waarop de klus moet zijn geklaard.

  NIWO vergunningen
  De transportmarkt is sterk aan het veranderen. De tendens is dat steeds meer kleine bedrijven (eigen rijders en zzp-er) als "charter" opereren voor de grotere transportbedrijven en steeds meer chauffeurs overwegen voor zichzelf te beginnen. Je kunt echter niet zomaar als transportondernemer aan de gang. Er zijn een aantal wettelijke voorschriften waaraan moet worden voldaan om voor een vergunning voor vervoer per vrachtwagen in aanmerking te komen.

  Als je aan de eisen voldoet kan bij het NIWO een Eurovergunning worden aangevraagd. De vergunningplicht geldt bij binnenlands vervoer voor voertuigen met een laadvermogen van meer dan 500 kg en bij grensoverschrijdend vervoer voor voertuigen met een maximum toegestaan gewicht van meer dan 3.500 kg.

  Oktras kan helpen bij het aanvragen van uw NIWO vergunning. Wij hebben ruime ervaring op dit gebied en weten daardoor precies wat gedaan moet worden om uw aanvraag snel voor u te regelen.

  Interim transportplanner
  Het kan voorkomen dat u om een transportplanner verlegen zit als de eigen transportplanner is uitgevallen. Het kan ook zijn dat u door groei van het uw dringend een transportplanner nodig heeft. Deze zijn echter dun gezaaid of hebben al een fijne werkplek. Oktras heeft hiervoor echter ook weer een goede oplossing: Interim transportplanners.

  Voor elk transport bepalen onze interim transportplanners eerst op basis van informatie zoals vervoersdocumenten, afhaalplaats, soort goederen, gewicht, aantal stuks te vervoeren goederen en dergelijke, wat het meest geschikte vervoermiddel is. Voor veel goederen wordt er aan het transport speciale eisen gesteld. Bijvoorbeeld een open of gesloten vrachtwagen, trekker met oplegger, koelwagen of tankauto.
  Onze planners zijn zeer ervaren en kennen de eisen die worden gesteld. Zij zijn in staat voor u de efficiënte belading te berekenen en het transport plannen.

  Oktras Milieuvriendelijk transport
  De wetgeving rondom transport is drastisch aan het veranderen en ook het milieu speelt een steeds grotere rol binnen het transport. De afspraken over schonere lucht en het terugdringen van CO2 zorgen ervoor dat ook transportondernemers goed moeten kijken naar de uitstoot van hun wagenpark.

  Oktras Transport wil het milieubewustzijn zelf in de praktijk brengen en daarbij de CO2 en NOx uitstoot zoveel mogelijk beperken. Dit realiseren wij onder andere door vanaf 2017 uitsluitend milieuvriendelijke Bio- en aardgas (LNG) aangedreven voertuigen in te zetten. In combinatie met een zo hoog mogelijke beladingsgraad en een zo optimaal mogelijke ritplanning moet dit niet alleen leiden tot een lagere uitstoot, maar uiteindelijk tot lagere kosten.

  Om flexibel te kunnen opereren, zullen wij regelmatig auto’s inhuren. Ook hierbij zullen wij uitsluitend gebruik maken van ‘schone’ motoren en huren alleen auto’s die zijn voorzien van zuinige Euro6 motoren.

  Oktras Transport Support
  Veel bedrijven in Nederland en België krijgen steeds vaker te maken met chauffeurs die het Nederlands, Duits of Engels onvoldoende beheersen. En ook al zijn het uitstekende chauffeurs, het levert in veel gevallen bij het laden en lossen toch problemen op. Deze ontstaan doordat de chauffeurs de taal niet beheersen en daardoor onder andere de vervoersdocumenten niet kunnen lezen.

  Met dit unieke systeem biedt Oktras Transport support alle bij het transport betrokken partijen een groot aantal voordelen. De klant kan altijd rekenen op een tijdig ophalen of afleveren van de goederen. De chauffeurs van Oktras zijn goed op de hoogte van de Europese wetgeving en kunnen hierdoor alle bij de vracht behorende papieren ook op de juiste wijze invullen/interpreteren.

  Administratieve oplossingen
  Een van de uitgangspunten bij het ontwikkelen van het ‘Oktras systeem’ was dat het overal bereikbaar moest zijn, omdat kleine en middelgrote ondernemers en zzp'ers zelf ook veel onderweg zijn. Daarnaast moet iedereen erin kunnen werken, dus ook zonder een boekhoudkundige achtergrond. Alle facetten van het Oktras systeem zijn ook via mobiel internet te bereiken en te bedienen waardoor je altijd en overal je administratie kunt inzien en/of bijwerken.

  Carefree!
  Of u nu kiest voor de complete dienstverlening van Oktras of een of meerdere onderdelen daarvan, ons enthousiaste team zal voor uw bedrijf zeker een toegevoegde waarde betekenen.
  U kunt altijd en overal op ons rekenen. Wij bieden u de helpende hand bij uw administratie, de hele papierwinkel en andere zaken rondom uw bedrijf. Wij zijn via mobiel internet altijd en overal ter wereld bereikbaar.

  U kunt zich dus helemaal met uw dagelijks werk bezighouden en Oktras doet de rest!
  Kortom: Carefree!

  Wilt u meer weten? Bel dan met onze adviseurs: tel. 071 2020 120.


  Oktras USP  Wat kunnen wij
  voor u doen?


  Bel:
  071 2020 120
  Op werkdagen tussen 
  9.00 en 18.00 uur.
  Of mail 24/7:
  info@oktras.eu